Karpalni kanal bolezen današnjega stoletja

Sama nisem poznala te bolezni ali poškodbe, še tega ne vem kaj je to. Ko pa sem začela opravljati pisarniško delo, pa sem kar hitro na lastni koži izkusila, kaj karpalni kanal je. Če bi prej vedela za to, ne vem, če bi se še enkrat odločila, za to službo, raje bi ostala v prejšnji. Tako pa sem hotela napredovati in sem se odločila za pisarniško delo. Prej sem delala v trgovini, lahko rečemo, da v trgovini trpijo noge, a se hitro navadiš in je ok. V pisarni pa trpijo prsti in zapestje, karpalni kanal pa je bolezen ali poškodba, ki te lahko kar hitro prizadene.

Mene na začetku svoje službe ni bolelo nič. Predvsem me je bilo strah, da bi me začel boleti hrbet, a me k sreči ni. Tako sem bila zadovoljna, ker sem imela dober pisarniški stol in sem bila prepričana, da bolečin v tej službi ne bom imela, ko pa so minile dve leti, sem vse bolj začela čutiti špikanje v zapestju. Nisem se obremenjevala, bolj sem to špikanje, povezovala z vremenskimi spremembami ali pa z tem, da se človek včasih ne počuti pač dobro. Kasneje pa so se bolečine začele povečevati in prišlo je tako daleč, da sem morala do zdravnika, ki je kar iz prve roke povedal, da gre za karpalni kanal, ki pa je posledica pisarniškega dela. Sploh nisem vedela, zakaj se gre, kaj karpalni kanal sploh je. 

Seveda me je dal naprej na raziskave in slikanje, do takrat pa mi je rekel naj malo bolj čuvam zapestja. Vem, da sem takrat pomislila, kako naj jih čuvam, če pa moram v službi osem ur tipkati. Dobila sem idejo, da pa bi mogoče lahko imela opornico in tako omilila karpalni kanal, da bolezen ne bi napredovala. Šla sem v lekarno po dve opornici in od tistega dneva naprej jih redno nosim. Lahko vam samo povem, da za karpalni kanal pomaga, imam manj bolečin, vseeno pa še čakam na zdravljenje.