Vezice mi pridejo prav pri privezovanju sadik malin

Če hočeš imeti doma pridelke, moraš tudi kaj narediti za to, sam sem večina samouk, ker sem podedoval zemljo od staršev, vendar nikoli nisem delal prej na tem posestvu, ker sta vse delala moja starša. Postavljen sem bil pred izziv, še maline in vezice so mi delale težave, kaj šele trte,  obrezovanje in škropljenje dreves, košenje trave, vrtovi, rastlinjak, kar naenkrat sem vse to moral urejati sam. Pravijo, da je težko, ko si vržen v eno situacijo, ko se ne znajdeš, a ko se znajdeš je toliko večje zadovoljstvo, da si zmogel.

Najraje na vsej posestvi sem imel maline, tudi njih je bilo potrebno spomladi urediti, obrezati in uporabiti vezice, da sem vsako sadiko lepo privezal, ker sem vedel, da potrebuje oporo. Nekateri naredijo malinam samo ograjo in to je to, sam pa sem se odločil, tako, da uporabim vezice in vsako sadiko privežem. Vem, naredil sem si veliko več dela, kot pa bi bilo potrebno, a tako nekako sem si zamislil, ker sem vedel ,kako visoko zrastejo te sadike in da ne bodo visele, sem ter tja, sem se odločil za vezice in povem vam, da je to tako lepo in urejeno izgledalo, ker je vsaka vejica bila lepo ravna.

Vsak ima svoj način, mene ni učil nihče, kako je potrebno delati na zemlji, bil sem samouk in ponosen sem danes na to, ker sem zmogel, zmogel sem da sem posestvo obdržal, tudi starša sta ponosna name, ko sedaj ne moreta več delati in se lahko samo sprehajata po posestvu, tudi moje vezice pri malih so jima bile všeč, kako sem to uredil. Sam vsako leto bolj uživam delat na zemlji, čeprav si nisem nikoli prej predstavljal, da bom počel kaj takega, sedaj pa vidim, da kri ni voda. Res pa je, da se najraje zadržujem pri malinah, te imam res urejene v nulo, vezice imam kar v žepu in uporabljam jih skoraj vsak dan, da katero sadiko na novo privežem.